A férfiak tényleg jobban szenvednek, ha influenzásak

Férfi influenza
Férfi influenza

Bizonyára ismerős a hölgyeknek, hogy drága párjaink, férjeink, apáink és fiaink, mintha jobban szenvednének, ha betegek, mint mi nők.

Mostanáig mosolyogva fogadtuk a tapasztalatot, azonban most itt a bizonyíték, hogy ha megtámadja a férfiakat az influenza, akkor ők tényleg betegebbek lesznek és szervezetüknek több energiára van szüksége a regenerálódáshoz.

A londoni Queen Mary Egyetem kutatói kimutatták, hogy mivel a hölgyek majd kétszer annyi fehérvérsejttel rendelkeznek, mint a férfiak, a női immunrendszer hatékonyabban képes leküzdeni a fertőzéseket, mint a férfiaké. Tehát ha egy férfi már az első szipogásra lefekszik, nem csak szimulál.

A kutatók különböző kórokozókkal fertőztek meg kísérleti egereket és patkányokat, hogy megvizsgálhassák immunrendszerüket. A tüdejükben és a gyomrukban vizsgálták a fehérvérsejtek mennyiségét, amelyek a fertőzésekkel szemben védik a szervezetet.

A kutatást vezető Dr. Ramona Scotland elmondta, meglepetten látták, hogy a nőstényeknek körülbelül kétszer annyi fehérvérsejtjük volt, mint a hímeknek. Amikor a sejtek viselkedését kezdték elemezni, arra is rájöttek, hogy nemcsak több van belőlük, hanem a nőstények fehérvérsejtjei erőteljesebb reakciót adnak a baktériumokra és más kórokozókra, és hatékonyabban működnek. És ami a lényeg, nem szabadítanak fel annyit az immunválaszt stimuláló vegyületekből. E közvetítő anyagok felszabadulása okozza ugyanis azt, hogy a fertőzések elleni küzdelem során rosszul érezzük magunkat.

A Blood folyóiratban megjelent kutatásból az is kiderült, hogy a nőstény egerek és patkányok az összes tesztelt fertőzés esetén kevésbé betegedtek meg, mint a hímek. Tehát viccelhetünk a férfi influenzával, a tudomány szerint azonban úgy tűnik, valódi különbség van a nemek között.

Drága Uraim, én kérek elnézést. Utólag és előre is. 🙂

Forrás:www.medipress.hu

 


 

A szerzőről

Coach, természetgyógyász, 2 csodás fiú keresztanyja, a minőségi, egészséges táplálkozás (foodie) és a futás rajongója, a Család és Egészség honlap alapítója, aki azt vallja, hogy ha jó helyre fektetjük be az energiánkat, akkor egészséges, boldog, sikeres és kiegyensúlyozott életet lehet élni akár már napi 4 óra jól szervezett munkával.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Molnár Andrea

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Allergia, léguti betegségek, Férfi egészség (3 of 25 articles)