Üdvözlünk a Család és Egészség honlapon.

2010-ben azért hoztuk létre ezt a honlapot, mert sok emberrel beszélgettünk és találkozunk azóta is, aki:

 • szeretne egészséges maradni és mindennapi ötleteket vár ehhez,
 • kiegyensúlyozott, boldog életre vágyik és önmaga akarja megtalálni ehhez az utat,
 • jobban szeretné megismerni önmagát, a céljait, azt, ami igazán motiválja minden reggel,
 • szívesen megosztja eddigi tapasztalatait másokkal,
 • szűkebb vagy tágabb családjában, gyermekeinek is szeretne segíteni azzal, hogy tudásra tesz szert az egészséggel kapcsolatban.

Itt léphetsz velünk kapcsolatba.→

Egy mondatban közös küldetésünk: egészségtudatos élet kialakítása minden családban.

Ezért mi, Molnár Andrea és Pesti Kata cikkeket írunk, gyűjtünk, teszünk közzé; webináriumokat és személyes találkozókat szervezünk a fizikai-szellemi-lelki-anyagi egészségről, ahol Egészség- Idő- Pénz- Család harmóniája a valóságunk része.

Mi nem vagyunk orvosok, ezért kérünk, hogy orvosi kérdésekben fordulj hozzájuk. A honlapon megfogalmazott tanácsokat személyes felelősségedre használd és kérdezz meg minden esetben szakértőt is.

Milyen témákban írunk?
Egészséges táplálkozás a mindennapokban, receptek, családi házipatika, gyógynövények, vitaminok.
Egészséges test: szűrések, mozgás, méregtelenítés, testsúlykontroll.
Egészséges család: gyermekeink, társaink, férfiak-nők, generációs különbségek, programajánlók.
Egészséges lélek és szellem: célkitűzés, szokásátalakítás, életmódprogram, könyvajánlók.
Egészség és pénz: családi pénzügyek, női pénzügyek, a pénz szerepe egészségünkben, alkalmazottból vállalkozó, üzlet és spiritualitás kapcsolata.
Egészséges környezet: lakberendezés, kertészkedés.

Honnan jöttünk?


Molnár Andrea – coach, természetgyógyász

Molnár Andi

Üdvözöllek. Szerető, összetartó családban nevelkedtem, amiben a szülő-gyermek kapcsolat felnőttkorra szelíden átalakult szereteten alapuló baráti, mentori és egymást támogató közösséggé. Természetesen néha „megvívtunk” egymással fejlődésünk különböző stádiumaiban, mégis sokkal több nekem, mint család. Inspiráció, tolerancia, folyamatos fejlődés, szeretet. Nem véletlenül hívom gyermek korom óta bázisnak.  Örökké hálás leszek, hogy szüleim és húgom nyitottak voltak arra a gondolatra, hogy egy családot a benne élő emberek közössége és mindannyiuk igénye alakít. Végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen közegből, ilyen emberekkel indulhatott el az életem.

Már egészen apró kisgyerekként is sok minden érdekelt: divattervezés, lélektan, agykontroll, nyelvek. Pályaválasztáskor a pszichológia és a közgazdaságtan közül a második jött ki győztesen, így végzettségem szerint marketing szakos közgazdász lettem.  Dolgoztam brand managerként, HR tanácsadóként, HR managerként.

2004-ben nagy változások történtek az életemben. Érzelmi és fizikai válságon kellett átmennem, hogy saját bőrömön megtapasztaljam, mit jelent újjászületni ugyanabban a testben. Akkor fájdalmas, ma már gyönyörű élményként mosolyogva gondolok rá. Ez az időszak vízválasztó volt.

A munka mellett mindig igényem volt tanulni, fejlődni, így ha 16 évnyi arc és homloküreggyulladás nem lett volna elég, ez az időszak természetessé tette, hogy a racionális multi világ helyett az egészséges életmód, a reiki, a természetgyógyászat és az ayurveda irányába induljak http://www.charakayurveda.com/. Sokat tanultam a testi és lelki egészségünkről, az életszituációinkra adott válaszreakcióinkról, természetes gyógymódokról. Ma ügyfeleimnek ezt ötvözöm a coaching tapasztalati eszköz- és tudástárával. A CoachOK Szakmai Szövetség elnökségi tagja vagyok.

Mára már boldogan mondhatom, hogy harmonikus elegyét alkotom a racionálisnak és az intuitívnak.   Ezért örültem annak a kezdeményezésnek, hogy ketten útjára indítsunk egy olyan fórumot, amellyel támogatjuk, hogy minél többeteknek egészséges, boldog és szerető közösséget sikerüljön kialakítani az életében.

Az alábbi témákban fordulhatsz hozzám:

Egészséggel, egészség visszaszerzésével kapcsolatos változások, változtatások

 • állapotfelmérés,
 • méregtelenítés,
 • eredményes fogyás, életmódváltással a túlsúly ellen,
 • táplálkozás zavarai, helyes táplálkozás, helyes életvitel kialakítása,
 • egészséggel kapcsolatos (immunrendszer, gyomor, allergia, mozgásszervi és izületi problémák, szív- és érrendszeri tünetek és bármely az egészség visszaszerzésével kapcsolatos téma)
 • egészséges és vitális életmód kialakítása
 • természetes gyógymódok.

Életvezetési útirányok

 • komoly, összetett betegségből visszatérés a munkahelyre,
 • szokásátalakítás,
 • stressz kezelése,
 • karrierváltás, karrier újratervezés,
 • munka és magánélet egyensúlya
 • alkalmazottból vállalkozóvá válás lelki folyamatai.

Egyik kedves ügyfelem visszajelzése:

„Nagyon-nagyon vártam a találkozást. Hatalmas érzés tudni, hogy van egy „segítő kéz”, amit bármikor megfoghatok. Vannak feladataim, vállalásaim, mostmár céljaim is, amik ösztönöznek, hogy lépésről-lépésre haladjak. Hatalmas érzelmi töltést is kaptam Andreától. Kinyíltak a kapuk, amelyeken tovább indulhatok. Úgy emberileg, mind szakmailag lenyűgözött. Köszönöm!” (B. Mária)

Kérdezz Anditól személyesen itt ->

Pesti Kata, egészség és életmód coach, tréner

Pesti Kata

2003 óta foglalkozom egyének és csapatok fejlesztésével: diákszervezetben, multi környezetben és kisvállalatoknál. Ezzel párhuzamosan egyre többen kerestek meg fiatalok és édesanyák kérdéseikkel (karrier, váltás, változás, célkitűzés), és az Élet engem is válaszút elé állított: alkalmazottból vállalkozó lettem.

Családom és saját magam egészsége érdekében 10 éve járok rendszeresen orvosi, természetgyógyászok előadásaira, olvasom a szakirodalmat és alkalmazom a már évezredek óta ismert természetes gyógynövényeket.

Életmód tanácsadó, coach, tréner, szervezetfejlesztő és HR-es vagyok.

Kialakítottam a saját egészséges életmódprogramomat, átalakítottam szokásaimat és jelenleg is azon az úton járok, amit elterveztem magamnak. Ez az út nem könnyű. Azt szeretném megmutatni a hozzám fordulóknak, hogy amit el tudnak képzelni, azt el is tudják érni. A megoldás mindenkiben ott van az egészséges, boldog élet felé.

A Család és Egészség honlapon elsősorban anyatársaimnak, szülőknek és egészségre nyitott emberek kérdéseit várom.

A legtöbbször ezek a témák találnak meg:

Egészség, mely kapcsán gyerekorvos, dietetikus és más szakértő bevonásával segítek választ adni:

 • bölcsis, ovis, iskolás gyerekek és családjaik egészsége, a közösségi lét szépségei;
 • kismamáknak a várandóssághoz, szüléshez, szülési utáni hetekhez kapcsolódó kérdései,
 • stresszes életmódot élő fiatalok és szépkorúak egészségmegőrzése, prevecniója.

Célkitűzés, karriertervezés, munka-magánélet:

 • hogyan tűzzünk ki célokat és érjük el őket?
 • mit jelent alkalmazottból vállalkozóvá válni?
 • mit tehetsz a munka-magánélet-család egyensúlyának kialakításáért, hol kezd.

Egyik kedves ügyfelem visszajelzése:

„Amikor elmentem hozzád, akkor a kérdés leegyszerűsítve lényegében az volt, hogy alkalmazottként vagy cégvezetőként dolgozzak tovább. Nem csak, hogy a kérdésben kaptam választ, hanem arra is, hogy hogyan tudok elindulni a cég reklámozása szempontjából. Ami nagyon pozitív, hogy úgy érzem nem csak egy-egy szegmenséhez értesz a coachingnak, hanem ugyanolyan szinten tudsz life és karrier coachingot is művelni.” (A. Noémi)

 

Kérdezz Katától személyesen itt->