Ami minden nap lelkesít

Néha fenn, néha lenn. Néha kinn, néha benn. Nincs két teljesen egyforma nap egyforma érzésekkel. Van, amikor a csillagokat lehozod az égről és megesik, hogy egyszerűen nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Ha tudod mi a célod, mit szeretnél az élettől, akkor is előfordul, hogy „ez most nem az a nap”, „engedjetek, ki akarok szállni”.

Sokan használják előszeretettel a motiváció szót, de vajon mit is jelent ez a kifejezés. A motiváció latin eredetű szó és mozogni, mozgatni a jelentése. Mit is kell mozgatni? Minek kell mozognia? Annak a belső hajtóerőnek, késztetésnek, ami képes óriási energiákat megmozgatni a cselekvés érdekében. Ennek a mondatnak minden szava aranyra váltható az életedben, ha IGAZÁN megérted. Izlelgesd csak….belső hajtóerő….képes….energiákat megmozgatni…..cselekvés érdekében. Ha ezt a mondatot kiírod egy számodra jól látható helyre és minden nap elolvasod, rá fogsz jönni, hogy micsoda aranyigazság rejlik benne és automatikusan fel fogod tenni magadnak a kérdést: Honnan jön ez a belső hajtóerő és késztetés belőlem? vagy Honnan kellene jönnie, hogy cselekvésre sarkalljon?

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszolni tudj, először tedd fel magadnak és válaszolj őszintén Anthony Robbins kérdéseire:

  • Mire vagy büszke?
  • Miért vagy hálás?
  • Mi az, ami lelkesít?

Amint megvannak az őszinte válaszaid a 3 kérdésre, megvan a válaszod arra is, hogy honnan és miből tudsz meríteni, hogy az óriási energiát mozgósítsd az álmaid megvalósítása érdekében. Ha a válaszaid megvannak, akkor rögtön jobban érzed magad és abba az állapotba kerülsz, amikor képes vagy teremteni.

Foto: www.123rf.com


 

A szerzőről

Coach, természetgyógyász, 2 csodás fiú keresztanyja, a minőségi, egészséges táplálkozás (foodie) és a futás rajongója, a Család és Egészség honlap alapítója, aki azt vallja, hogy ha jó helyre fektetjük be az energiánkat, akkor egészséges, boldog, sikeres és kiegyensúlyozott életet lehet élni akár már napi 4 óra jól szervezett munkával.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Molnár Andrea

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Álmok-célok, Család és karrier, Feltöltődés motiváció, Munka és spiritualitás, Munkába visszatérés (1 of 110 articles)