Kisgyerekkel kempingezni

Néhányan hajmeresztőnek gondolják, másoknál pedig természetes csecsemőkoruk óta… ismét egy témának, kétféle olvasata. Mivel imádok kempingezni, ezért nem az volt a kérdés, hogy lehet-e kisgyerekkel, hanem: hogyan lehet kisgyerekkel sátrazni?

Pár tipp azoknak a szülőknek, akik még nem mertek belevágni vagy csak gondolkodnak rajta:

  • alapfelszerelés: sátor (jó minőségű), mi szeretjük azt, amiben fel lehet állni. Praktikus öltözésnél, sok holmi elfér benne, több levegő van benne és járja át. A sátor alá vagy az előtérhez vízhatlan, takarítható előtér.
  • alapfelszerelés 2: kalapács * 2db (egyik a gyereké!), elemlámpa vagy világító felakasztható lámpa, pót sátorkiegészítő (léc, kötél, cövek), kis lapát vagy ásó (esővíz elvezetéshez), seprű, hosszabbító, telefon és laptoptöltők.
  • alváshoz: matrac vagy laticelek, hálózsák, párna és minden alváshoz szükséges plüssállat, rongy, mesekönyv, éjjeli fény. Kéznél legyen: szúnyogriasztó, csípésenyhítő (lips vagy first), zsebkendő, víz, elemlámpa, mobilbili.
  • étkezésekhez (ha a sátornál történik): műanyag tányér és pohárkészlet, evőeszközök, deszka, vágókés, sör- bor- és konzervnyitó, kisasztal és kisszékek, szemeteszsák, szalvéta, törlőkendő, konyharuha és egy nagy műanyag lavor, amiben el lehet vinni a kemping közös vizes blokkjába mindezt elmosni.
  • ruhatároláshoz: nekünk az egyik sátorrész az öltöző, ezért mi ezt megoldjuk a bőröndből, szennyes megy a zacskókba. De nagyon praktikus szekrények, polcok kaphatóak. Törülköző és ruhaszárításhoz kifeszített kötél és CSIPESZ!, és/vagy műanyag szárító állvány.
  • mosáshoz, mosogatáshoz:  egy univerzális, környezetbarát tisztítószert használunk. Sokkal kevesebb szükséges belőle (és mivel egyfajta, ezért egy helyet foglal).
  • a többi felszerelés (ruha, strandcuccok, stb) természetesen szükséges, ezeket nem írom ide.

Első körben érdemes egy hazai kempinget megcélozni és kipróbálni, hogy tetszik e a családnak. No, és hogy a sátrat fel tudjátok e állítani gyorsan. Az új szabályok (hol van a wc, sátorba nem megyünk cipővel, stb…) megismerése egy kis időt igénybe vesz ugyan, de ez kisgyermeknek csupa-csupa izgalom, „feladat”, kaland.

Mi már messzebbre is merészkedünk, olasz tengerpart négycsillagos kemping társadalmai csodálatosak!

Te már próbáltad vagy tervezed a kempingezést idén nyáron?


 

A szerzőről

Egészség-életmód coach vagyok. Segítek végigmenni egy úton, ahol Te adod a tartalmat és én a folyamatot. Meghatározol célokat, amiket elérsz. Ennyire egyszerű. :) Szabadidőmben lányommal és férjemmel az eltöltött közös idő jelenti számomra a feltöltődést a világ bármely pontján, legyen az egy manhattani forgatag, sátrazás az olasz tengerparton vagy éppen egy biciklitúra a Bükkben.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Pesti Kata

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Gyermekek egészsége, Tudatos szülő (23 of 133 articles)