Hurrá nyaralunk kisgyerekkel!

A családi nyaralás minden évben máshogyan alakul. Volt, amikor már előre lefoglaltam a helyszínt vagy éppen az utolsó pillanatban döntöttük el. Imádok utazni és izgalomba jövök már a gondolattól is, hogy elindulunk :) Amíg lányom kicsi volt, addig sem jelentett gondot a kimozdulás, bár néha egy kamion kellett volna az extrán bepakolandó cuccoknak (babakocsi, porszívó az orrszívóhoz, cumisüveg fertőtlenítő, kb háromszor több ruha, mert mi van ha hideg van/ meleg van/leeszi). Most már 3 éves nagylány és a biztonság+ kényelem mellett az élményekre is fogadókész.

Bármikor is foglaljuk le az utat, a repülőjegyet vagy éppen a szállás – a szempontok hasonlóak. Minőségi szolgáltatás, a legkedvezőbb áron. Tavaly végre a megoldást is megtaláltuk rá. Fontos! Nem lettem utazási iroda vagy utazásszervező, csupán megtaláltam azt a szolgáltatást, amiben én vagyok a törzsvásárló, az ÜGYFÉL és értem versenyeznek az európai utazási irodák.

Néhány kérdést érdemes végiggondolni, mielőtt keresni kezdenénk.

Mikor induljunk útnak?

Ha még egészen pici a baba, akkor látjátok, hogy mennyire tud aludni hordozóban. Melyik a jobb megoldás: nappal vagy éjszaka utazni? Láttam már erre is, arra is példát. A szülők rendszerint ki tudják választani, hogy melyik a legjobb megoldás a családnak.Vagy legalább kipróbálják és megtapasztalják.

Számomra fontos volt, hogy az éjszakát már ágyban töltsük, ezért mindig nappal utaztunk. Kivéve a hosszú repülőutat New Yorkba, mert ott hajnalban indultunk (itthoni idő szerint) és délután érkeztünk (ami itthon éjszaka volt már).  Az időeltolódás csak egy napig jelentett kihívást, ami azt jelentette, hogy hajnali 2-kor ébredt lányom (14 hónapos volt akkor)- mert az volt otthon reggel :) 4-ig még kihúztuk az ágyban és 5-kor nyitott az első Starbucks, ahol végre én is magamhoz térhettem.

Mivel menjünk?

Autó, vonat, repülő, busz, hajó, bicikliAz első négyet pici gyerekkel is ajánlom. Az autóval bármikor meg tudunk állni, viszont hosszabb ideig tart. A vonaton nagyobb hely van a játéknak és futkározásnak. A buszon meg, ha jó a társaság, akkor pillanatok alatt eltelnek az órák is. A hajós utakban a szülők legyenek jártasak (más egy vitorláshajó és egy sétahajó) és legyen mentőmellény mindenkin, ha szükséges. A bicikli üléshez már biztonságosan tudjon ülni a baba- ehhez otthon érdemes hozzászoktatni.

Nagyobb gyerekkel, 2 év felett már könnyebb utazni- autóban és repülőn is le lehet foglalni játékokkal és érdemes 1.5 óránként megállni, picit pihenni vagy éppen futkározni.

Láttam már anyukákat egészen pici (pár hónapos) és egyszerre több gyermekkel is repülőre szállni. Először nekem furcsa volt, de annyira jó hangulatban telt az utazás, hogy mi is kedvet kaptunk hozzá. A légi kísérő személyzet sok mindent meg tesz, hogy az út felhőtlenül csendben teljen el :) Lányom így már 13-szor ült repülőn, és imádja! Ezt onnan tudom, hogy vele néha csak úgy is ki kell menni a reptérre nézni a repülőket, mert kéri.

Hol keressünk magunknak jó ajánlatokat?

Egy olyan online utazási felületen, amely 96 európai utazásszervező iroda, közel 70 millió diszkontajánlatát tartalmazza. Így 20-50 % árelőnyünk van azokhoz képest, akik utazási irodákon keresztül foglalnak. Belföldön és külföldön egyaránt.

Ha erről szeretnél több információt kérni, akkor írj nekünk ide.


 

A szerzőről

Egészség-életmód coach vagyok. Segítek végigmenni egy úton, ahol Te adod a tartalmat és én a folyamatot. Meghatározol célokat, amiket elérsz. Ennyire egyszerű. :) Szabadidőmben lányommal és férjemmel az eltöltött közös idő jelenti számomra a feltöltődést a világ bármely pontján, legyen az egy manhattani forgatag, sátrazás az olasz tengerparton vagy éppen egy biciklitúra a Bükkben.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Pesti Kata

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Nyár, Rekreáció, utazás, wellness (1 of 25 articles)