Könyvajánló- Sorsfordító gyerekek

Csodálatos, megható és nagyon igaz könyvet olvastam minap. Singer Magdolna és Szabolcs Judit: Sorsfordító gyerekek c. könyve ez, ami speciális nevelést igénylő gyerekek útját mutatja be az egészség felé.

Nem tudok elfogulatlanul, tárgyilagosan semmit mondani róla. Csak annyit, hogy olvasd el! Az első 40 oldalt végigsírtam és az utolsó 20-at is, a kettő között meg örültem, hogy léteznek ilyen gyógyítók, szülők és gyermekek, akik együtt képesek a csodára.

Úgy gondolom, hogy hiánypótló és egyedi mű született. Mindenki számára. Fogalmam sincs és el sem tudom képzelni, hogy milyen abban a helyzetben lenni, amit a könyvben is szereplő szülők elmesélnek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egyiküket ismerem és tőlük testközelből is volt lehetőségem tanulni.

Voltam én is kétségbeesett, kétségek között fiatal anyukaként és most új értelmet kapott anyai szerepem, anya-gyermek kapcsolat és a családi együttlét az életemben. Amit eddig ösztönösen csináltam, most kapott magyarázatot és nagyon hálás vagyok ezért.

Itt még többet olvashattok Szabolcs Juditról: gyogymiveshaz.hu, Facebook oldal itt.

„Fiú lesz vagy lány?”- hangzik oly gyakran a kérdés. A leggyakoribb választ is ismerjük jól: „Mindegy csak egészséges legyen.” Vajon mit is jelent ez? Persze van egy általános egészségképünk, meg az egészséges gyermek fejlődési folyamata is benne van rengeteg gyermeknevelésről, vagy fejlődésről szóló könyvben. Lehet-e, szabad-e ezt a kérdést máshonnan megközelíteni? Egészséges-e egy másképp fejlődő gyerek? Ha nem a válasz, akkor vajon fedi-e a válasz a teljességet. Lehet, hogy épp annyira, mintha igent válaszoltunk volna, de az is lehet, hogy kevésbé igaz?

Mi a betegség? Mi a másság?

Szabad-e a másképp fejlődő gyermeket „Egész”-ségesnek nevezni? Önmagához mérten, az adott pillanatban mindenképp úgy kerek egész ő a világban, ahogy van. A kérdés tehát máris nem az egészségről szól, hanem arról, hogy a szülőket mi terapeuták tudjuk-e segíteni abban, hogy a gyermekük minél teljesebb életet éljen. Ezután következik az a gondolatsor, hogy a szülők pedig a terapeutákkal együtt, hogy támogatják meg a gyermeket a benne rejlő képességek maximális kibontakoztatására. Mire van szüksége a szülőnek és a terapeutáknak ahhoz, hogy jó segítők váljanak belőlük? Egy szó: Önismeretre.”

(Részlet a Sorsfordító gyerekek c. könyvből)

 


 

A szerzőről

Egészség-életmód coach vagyok. Segítek végigmenni egy úton, ahol Te adod a tartalmat és én a folyamatot. Meghatározol célokat, amiket elérsz. Ennyire egyszerű. :) Szabadidőmben lányommal és férjemmel az eltöltött közös idő jelenti számomra a feltöltődést a világ bármely pontján, legyen az egy manhattani forgatag, sátrazás az olasz tengerparton vagy éppen egy biciklitúra a Bükkben.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Pesti Kata

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Fiatalok, Gyermekek egészsége, Kisgyermekkor, Könyvajánló, Terhesség, szülés (2 of 166 articles)