Méregtelenítés holisztikus megközelítésben

Az emésztés energiaigényes folyamat. A mennyiségileg túltáplált emberek pedig minőségileg éheznek. Hiába eszel naponta 3x, ha az ételed tápanyaga nem annyi, amennyire a szervezetednek szüksége van a jó működéshez.  Képzeld csak el, hogy néha soknak tartod az 5 munkanapot és már alig várod a 2 nap hétvégét. A testednek – ha minden áldott nap eszel – nincs hétvégéje. Folyamatosan emészt, dolgozik és nincs szabadnapja.

Ne sanyargasd a tested! Adj neki pihenőt! Ne legyél olyan, mint egy rossz főnök, aki hétvégén is behívja az alkalmazottat!

…és akkor arról még nem is beszéltem arról, hogy egy indiai mondás szerint annyiszor kellene ürítenünk naponta, ahányszor étkeztünk egy nap. Most mond meg őszintén, te 3-5 x jársz a mellékhelységbe egy nap?! Alig hiszem. Jó, ha naponta egyszer.

Már hallom is a kétkedőket, hogy „Na jó, de a nagymamám sose méregtelenített.” Ennek az egyik fő oka, hogy nem volt annyi méreganyag, ízfokozó, mesterséges színezék az ételeikben, mint manapság és amit nem szabad elfelejtenünk, hogy nem ettek ennyi húst, mint mi eszünk manapság. Régebben volt hús szombaton és vasárnap az asztalon – csirkepörkölt nokedlivel és rántott hús. Ünnepnapokon töltött káposzta, hurka, kolbász. Ma pedig minden egyes nap húsos ételhez nyúl az emberek nagy többsége.

Miért jó méregteleníteni? Mit jelent a holisztikus méregtelenítés?

Számomra a holisztikus azt jelenti, hogy az embernek a méregtelenítésnél, gyógyulásnál figyelembe veszik a fizikai, érzelmi és szociális állapotát is. Hiszen nemcsak a testet méregtelenítjük ilyenkor ahogy azt sokan gondolják, hanem a szellemi kapacitásunk is növekszik, az érzékszerveink kitisztulnak. Egy igazán jó méregtelenítés alatt nem éhezel és utána nem fogsz chips-ért nyúlni, mert nem kívánod.

Milyen előnye van egy jól megválasztott méregtelenítésnek?

  • súlyfeleslegünktől megszabadíthat,
  • egészségmegőrző hatása van, hiszen megtisztítja a testet a méreganyagoktól,
  • ennek hatására a betegségek ritkábban találnak ránk,
  • könnyebbség a testnek, „szabadnapokat” kap, így szerveink a funkciójukat sokkal jobban el tudják látni,
  • mert javítja az energiafelhasználásunkat,
  • ezáltal szellemi frissességet nyújt.

Csak előnyei vannak, ha helyesen végzik és jó szakember segíti a folyamatot és támogat a mozgáskultúrád kialakításában is. Ha további részletek érdekelnek, fordulj hozzánk.


 

A szerzőről

Coach, természetgyógyász, 2 csodás fiú keresztanyja, a minőségi, egészséges táplálkozás (foodie) és a futás rajongója, a Család és Egészség honlap alapítója, aki azt vallja, hogy ha jó helyre fektetjük be az energiánkat, akkor egészséges, boldog, sikeres és kiegyensúlyozott életet lehet élni akár már napi 4 óra jól szervezett munkával.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Molnár Andrea

 

Még nincs hozzászólás

Légy az első, aki hozzászól!

Szólj hozzá!

 
 

 
 
 
More in Méregtelenítés, Táplálkozás (11 of 51 articles)