Az uborka jótékony hatásai

Időnként megtépáz a média néhány zöldséget, gyümölcsöt. Volt idő, amikor az uborka volt száműzött a németországi hasmenésjárvány során felreppent hírek miatt, ami később mint kiderült, nem volt igaz. Akkor, azóta és a jövőben is fogok kígyóuborkát (is) fogyasztani 2 ok miatt is:

  1. Azóta már más került a „tiltólistára”, holnap vajon mi lesz rajta?
  2. A magyar piacokon kapható, őstermelői uborka magyar földben termett és azok, akik árusítják, otthon is megeszik. Miért árulnának mérgezettet? A lényeg a megbízható forrás (termesztés, árus) és a személyi higiénia (kézmosás).

10 ok, hogy miért fogyassz uborkát ma:

  1. Természetes C vitamin forrás: 100mag-ban 10-20 mg.
  2. Sok magnéziumot, kálciumot, káliumot, foszfort, nátriumot és vasat is tartalmaz.
  3. Magas a víztartalma (több mint 90%).
  4. Kevés kalória (10 dkg 15 kcal).
  5. Segíti a gyomor működését.
  6. Vízhajtó hatású (kálium miatt).
  7. Az uborka jó a bőrödnek is: fiatalabbá teszi, ápolja.
  8. Segít kioldani a szervezetből a káros anyagokat, zsírokat.
  9. Semleges íze miatt jól ízesíthető a salátákban.
  10. A népi hagyomány rovarcsípésre és égésre is használja.

Forrás: wikipédia

Megyek, és meg is kóstolom 80 éves nagymamám utolérhetetlen kovászos uborkáját :)


 

A szerzőről

Egészség-életmód coach vagyok. Segítek végigmenni egy úton, ahol Te adod a tartalmat és én a folyamatot. Meghatározol célokat, amiket elérsz. Ennyire egyszerű. :) Szabadidőmben lányommal és férjemmel az eltöltött közös idő jelenti számomra a feltöltődést a világ bármely pontján, legyen az egy manhattani forgatag, sátrazás az olasz tengerparton vagy éppen egy biciklitúra a Bükkben.

További cikkek a szerzőtől: | A szerző honlapja: Pesti Kata

 

1 Hozzászólások

  1. bedo emese szerint:

    nekem az uborkatol mindig faj a gyomrom aror miert csak a jotekony hatasarol ir

    [Hozzászólás ehhez a gondolathoz]

Szólj hozzá!

 




 

 
 
 
More in Bőr- és hajápolás, Méregtelenítés, Táplálkozás (55 of 70 articles)